Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Glyfosaat blijft in de winkel tot medio 2016

17 sep 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_340011.jpg
Roundup en andere pesticides waarin glyfosaat zit, blijven minstens tot juni 2016 verkrijgbaar in Europa. Een voorstel van de Partij voor de Dieren om glyfosaat na 31 december 2015, wanneer de EU-vergunning voor het gif afloopt, in de ban te doen behaalde dinsdag net geen meerderheid in de Milieucommissie van het Europees Parlement.
 
Wetenschappelijk bewijs
"Er is genoeg wetenschappelijk bewijs om serieus te twijfelen aan de veiligheid van glyfosaat. Zo is het gif volgens een recente studie van de Wereldgezondheidsorganisatie waarschijnlijk kankerverwekkend. Daarnaast komt het gif ook nog eens heel veel voor. Het zit in grond- en oppervlaktewater en bijna één op de twee mensen in Europa heeft glyfosaatsporen in zijn lichaam*.
Risico's uitsluiten
Het parlement had hier alle risico's moeten uitsluiten en het voorzorgsbeginsel moeten toepassen." aldus Anja Hazekamp. De Partij voor de Dieren zal begin 2016 opnieuw een voorstel indienen voor een verbod op glyfosaat.
* Onderzoek Friends of the Earth, 2013
Bron: Partij voor de Dieren

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar