Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Glastuinders kunnen stroom niet kwijt

  •  
29-08-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stroomkabel.jpg
Het geduld van de glastuinders raakt op. Al meer dan een jaar klagen ze hun nood, omdat ze energiezuinig stroom kunnen opwekken, die ze niet kwijt kunnen op het elektriciteitsnet.
Het ministerie van Economische Zaken werkt wel aan een oplossing, maar volgens de Land- en Tuinbouworganisatie LTO Nederland is ,,een doorbraak hard nodig''.
Wekelijks gaan bedrijven als gevolg van de torenhoge energieprijzen ten onder, zegt voorzitter Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland.
Volgens LTO Nederland leveren tuinders nu al 15 procent van de elektriciteit die de Nederlandse huishoudens verbruiken. Dat kan in enkele jaren omhoog naar 25 procent, als meer tuiders met een zogeheten WKK-installatie (warmte kracht koppeling) gelijktijdig warmte opwekken voor hun kassen en stroom voor het elektriciteitsnet.
Van Ruiten pleit voor een ,,kleine wetswijziging'' om tuinders met hun milieuvriendelijke opwekking van stroom voorrang te geven op het elektriciteitsnet.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.