Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

GJ 1132b lijkt op de aarde

12 nov 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Aarde_NASA-Goddard-Space-Flight-Center-Flickr.jpg

© Foto: NASA Goddard Space Flight Center (Flickr Creative Commons)

Astronomen hebben buiten ons zonnestelsel een planeet ontdekt die op de aarde lijkt. Hij heeft voorlopig het catalogusnummer GJ 1132b gekregen. De planeet ligt zogezegd in het volgende zonnestelsel en lijkt qua grootte en massa op de onze, aldus schrijft een onderzoekster van het Massachusetts Institute of Technology in het Britse vakblad Nature.
Stabiele atmosfeer
Leven is op GJ 1132b niet mogelijk, het is er te heet. De atmosfeer van de planeet is wel stabiel, wat met de telescopen op onze aarde goed is waar te nemen. Hij is te vinden op 39 lichtjaren van ons zonnestelsel. Een lichtjaar is de afstand die licht in een jaar tijd aflegt, ongeveer tien biljoen kilometer. Ons melkwegstelsel is wel 100.000 lichtjaren groot. Alles is relatief in de ruimte, want de wetenschappers vinden dat de roodgekleurde GJ 1132b dichtbij staat.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar