Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

GJ 1132b lijkt op de aarde

  •  
12-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Aarde_NASA-Goddard-Space-Flight-Center-Flickr.jpg

© Foto: NASA Goddard Space Flight Center (Flickr Creative Commons)

Astronomen hebben buiten ons zonnestelsel een planeet ontdekt die op de aarde lijkt. Hij heeft voorlopig het catalogusnummer GJ 1132b gekregen. De planeet ligt zogezegd in het volgende zonnestelsel en lijkt qua grootte en massa op de onze, aldus schrijft een onderzoekster van het Massachusetts Institute of Technology in het Britse vakblad Nature.
Stabiele atmosfeer
Leven is op GJ 1132b niet mogelijk, het is er te heet. De atmosfeer van de planeet is wel stabiel, wat met de telescopen op onze aarde goed is waar te nemen. Hij is te vinden op 39 lichtjaren van ons zonnestelsel. Een lichtjaar is de afstand die licht in een jaar tijd aflegt, ongeveer tien biljoen kilometer. Ons melkwegstelsel is wel 100.000 lichtjaren groot. Alles is relatief in de ruimte, want de wetenschappers vinden dat de roodgekleurde GJ 1132b dichtbij staat.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.