Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Giftig Rotterdam

23 okt 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
IMG_8094.jpg
“The Power of Poison”. Dat is de titel van een internationale tentoonstelling over de rol van gif in de natuur, die nu te zien is in Rotterdam. Van cobra’s via gifkikkers tot giftige algen. Ook de rol van gif in de natuur, geneeskunde, geschiedenis, literatuur en mythes komt aan bod op de tentoonstelling, die ontwikkeld is door het American Museum of Natural History in New York.
 

Giftig Rotterdam
Het Natuurhistorisch in de havenstad heeft een eigen gedeelte toegevoegd aan de tentoonstelling: Giftig Rotterdam. Over de toxische dieren en planten in Rotterdam en omgeving, waaronder de gevreesde kleine pieterman, en de bijtgrage Florentijnse muurspin.
De internationale tentoonstelling
The Power of Poison gaat dieper in op de werking van gif, hoe gif zich heeft ontwikkeld en hoe toepassingen in medicijnen voorkomen. De fascinerende rol van gif in de natuur, geneeskunde, geschiedenis, literatuur en mythes wordt belicht. Levende exemplaren van een aantal van de meest giftige dieren ter wereld zijn van dichtbij te zien. In de tentoonstelling komen volksverhalen en legendes over gif tot leven. Los aan de hand van aanwijzingen stap voor stap een gifmoord op. Ontrafel het recept voor een gifmengsel in het interactieve toverboek. En ga mee op expeditie in het tropisch regenwoud. De tentoonstelling is interessant en geschikt voor zowel volwassenen, jongeren als kinderen.
Tijdens de uitzending was er helaas een technische storing. Hieronder is nu de complete reportage te horen!

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar