Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Gewildgroei'

  •  
24-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
2015-10-20_at_15-21-05.jpg

© Een 'Gewildgroei ere-medaille' voor Tom van Duuren, voorzitter van de ecologische hoveniersgroep Wilde Weelde … … en voor de Eindhovense wethouder Mary-Ann Schreurs (D66) die het groen in ha

Met hun tegenhanger van het woord onkruid, hopen de mensen achter het initiatief 'gewildgroei' een lans te breken voor 'spontaan en gewild groen op onverwachte plekken'.  
Tijdens de Dutch Design Week, in Eindhoven, lanceren de initiatiefnemers een bijzondere stoeptegel: eentje met een gat erin. 'Die tegel laat zien dat we ruimte willen bieden aan spontaan groen', vertelt een van de initiatiefnemers, Vincent Wittenberg.
Tijdens onze uitzending reiken de 'Gewildgroeiers' ook een eremedaille uit aan de wethouder 'Groen' van Eindhoven, Mary-Ann Schreurs (D66), voor haar initiatieven om de stad wat groener te maken, en aan de voorzitter van het ecologisch hovenierscollectief 'Wilde Weelde', Tom van Duuren. 
Meer informatie over Gewildgroei staat op hun website .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.