Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Gewassen mogelijk getroffen door brand

  •  
05-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_105848.jpg

© fruit

Gemeenten in West-Brabant adviseren inwoners geen groente en fruit van eigen akkers te eten of te oogsten vanwege giftige stoffen die dinsdag bij een brand zijn vrijgekomen. In Standdaarbuiten brandde toen een boerenschuur af met daarin kunstmest, bestrijdingsmiddelen en afgewerkte olie. Het advies geldt voor Hoeven, Etten-Leur en delen van Oudenbosch, Rucphen en Prinsenbeek.
Bij de gemeenten zijn meldingen binnengekomen over roet op gewassen. Voor akkerbouwers is het advies de oogst op te schorten als dat mogelijk is. Gewassen die na de brand zijn geoogst kunnen het best apart worden opgeslagen. Ook de melkproductie van koeien na de brand kan beter gescheiden worden.
Het RIVM doet nog nader onderzoek naar de risico's voor de volksgezondheid door de brand. Burgemeester Wim Denie van Moerdijk zei donderdag dat het RIVM verwacht dat hun metingen zullen uitwijzen dat er geen gevaren bestaan.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.