Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Gevonden Natuurmuseum_19_08_2010

  •  
19-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tommy Ehrlich is de 8-jarige directeur van het Gevonden Natuurmuseum in Zutphen. Samen met Timo, Joris en Max runt hij het piepkleine museum dat gewoon in een woonwijk te vinden is.
Tommy was zes jaar toen hij begon met verzamelen. Hij vond schelpen, uileballen, veren, botjes en schedels van muizen en vogels. Samen met z'n vader begon hij het museum. Het museum werd steeds groter en dus moesten ze verhuizen van de zolder naar de kelder.
Er is van alles te bewonderen in het museum: alles uit de natuur is welkom. Tommy: “Als het nep is, bijvoorbeeld van plastic, dan komt het er niet in. Maar de meeste dingen vinden we zelf.” Toch zijn de jongens nog lang niet klaar. De grootste wens van Tommy: “Ik wil een megamuseum maken. Dat lijkt me geweldig.” Joris en Max wijzen op het gordijn dat bij de ingang is gespannen. “Dat hebben we expres gedaan, want anders ziet de bezoeker nog voor hij heeft betaald in één oogopslag het hele museum. Nu is het een verrassing!”
Het Gevonden Natuurmuseum is open op vrijdag van 14:00 tot 17:30, op zaterdag van 12:30 tot 16:00 uur en op zondag van 14:00 tot 16:00 uur.
Adres: Frans Halslaan 60, Zutphen
Opgenomen door Jetske Grutterink (13).
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.