Vroege Vogels

Gevilde vossen in Apeldoorn

  •    •  
17-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
jeuk-vos

© Fotograaf: robvdw

Een wandelaar heeft in een natuurgebied bij Apeldoorn drie gevilde vossen gevonden. Het gaat om twee volwassen dieren en een jong, bericht Omroep Gelderland. Het is onduidelijk wat er met de dieren gebeurd is, maar raadslid Harry Voss van de Partij voor de Dieren die foto's van de dieren in handen kreeg zegt dat er geen schotwonden zijn. ,,Ik vraag me af hoe ze zijn gevangen.''

Nieuwe Natuurwet

Er mag niet zomaar op vossen worden gejaagd in Nederland. Alleen als ze overlast veroorzaken kan er een ontheffing worden verleend. Zowel in de Flora- en faunawet als in de nieuwe Wet natuurbescherming staan verbodsbepalingen: activiteiten die schadelijk zijn voor beschermde dier- en plantsoorten zijn verboden. Verboden activiteiten wijzigen nauwelijks. Wel zijn enkele definities aangepast. Zo is onopzettelijk verstoren niet meer strafbaar en is opzettelijk verstoren van vogels in sommige situaties toegestaan. Maar verstoren zonder dat tevoren goed onderzoek naar beschermde soorten is uitgevoerd, blijft strafbaar. Vrijwel alle zoogdieren blijven beschermd.
Klik hier voor de foto van de gevilde vossen. De afbeelding kan als schokkend worden ervaren.
Bron: Omroep Gelderland en EcoGroen
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.