Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Nieuw TV-seizoen start april 2022npo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Gevallen koekoeksjong Beleef de Lente vliegt snel uit

28 jun 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kleine karekiet op nest

© Kleine karekiet op het nest met daarin het koekoeksjong, Beleef de Lente.

Het koekoeksjong dat uit het karekieten nest is gevallen kan binnenkort uitvliegen. Het jong is in het de vogelopvang voldoende opgeknapt.

Gevallen koekoek

Vanaf begin juni was het wel en wee van het koekoeksjong via de camera's van Beleef de Lente te volgen. De jonge koekoek had de karekietkuikens uit het nest gewerkt en werd gevoerd door de karekietmoeder. Helaas kieperde het jong met harde wind uit het nest.

Vogelopvang

Ecoloog Ruud Ubels hield het karekietennest in de gaten. Hij heeft uiteindelijk het koekoeksjong naar de vogelopvang in Halle gebracht, ondanks het standpunt van Beleef de Lente om niet in te breken in de nesten die gevolgd worden.

Tweede leg

De Vogelbescherming is blij dat de koekoek gezond uit kan vliegen. Inmiddels is de kleine karekiet begonnen aan een tweede leg. Via de camera's van Beleef de Lente is te volgen wat er met deze vier eieren gebeurt.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar