Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Gevaarlijke schimmel bedreigt amfibieën

  •  
26-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_102467.jpg

© kikkers

Een schimmel die wereldwijd al verscheidene amfibiesoorten de kop heeft gekost, treft nu ook kikkers, padden en salamanders in Nederland en België. Dat blijkt uit recent onderzoek waarvan natuurorganisatie Ravon en de Universiteit van Gent de resultaten maandag hebben bekendgemaakt.
Ravon onderzoekt nu in opdracht van het Team Invasieve Exoten van het ministerie van LNV de gevolgen van de schimmel batrachchytrium dendrobatidis voor inheemse amfibiesoorten. Die kunnen desastreus zijn; in sommige gevallen sterft 90 tot 100 procent van een getroffen populatie.
In bijna alle Nederlandse provincies en in Vlaanderen zijn al besmette dieren gevonden. In totaal is 4 procent van alle amfibieën geïnfecteerd met de schimmel, die een aanhoudende infectie van de huid veroorzaakt.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.