Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Gevaar door vervuilde grond op 414 plekken

  •  
12-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
verontreinigde_bodem.jpg
In Nederland zijn deze zomer 414 plekken geteld waar de bodemverontreiniging een direct risico kan vormen voor de gezondheid van mensen. Een woordvoerster van staatssecretaris Joop Atsma (Milieu) heeft dat bevestigd na een bericht hierover in Trouw woensdag.
Op verzoek van de Tweede Kamer heeft Atsma volgens de woordvoerster met alle provincies en de 30 grootste gemeenten in kaart gebracht hoeveel zogeheten humane spoedlocaties er nog zijn. Op 1 juli van dit jaar stond de teller op 414, terwijl op 1 juli 2008 er nog 1832 plekken waren met 'potentiële humane risico's'.
Speodlocatie
In 2009 is afgesproken dat deze spoedeisende locaties voor 2015 worden gesaneerd of dat tenminste de risico's beheersbaar zijn gemaakt. Provincies en gemeenten zijn hiervoor verantwoordelijk.
Bij humane spoedlocaties gaat het niet alleen om de verontreiniging, maar ook hoe de grond wordt gebruikt. De risico's voor de gezondheid zijn bijvoorbeeld groter als groenten worden gegeten uit een (volks)tuin met een vervuilde bodem of als daarop kinderen spelen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.