NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Gestrande dolfijnen hadden parasieten

21 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
gestreepte_dolfijn_wiki.jpg
Het is nog niet duidelijk waardoor een gestreepte dolfijn en haar jong dinsdag zijn aangespoeld op het strand van Ameland. Ze hadden goed gegeten. Wel hadden ze parasieten in hun vetlaag, maar het is nog niet duidelijk of ze ziek waren.
Onderzocht
De beide dolfijnen zijn woensdag van Ameland naar de Universiteit Utrecht gebracht. Daar zijn ze in de nacht van woensdag op donderdag onderzocht, om te kijken waaraan ze zijn overleden. Delen van de dieren moeten nog met een microscoop worden bekeken. Moeder en jong werden dinsdagavond gevonden. Ze waren waarschijnlijk “nog niet zo lang dood”, aldus de universiteit donderdag.
Strandingen
Gestreepte dolfijnen leven onder meer in de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan, maar in de Noordzee komen ze niet zo vaak. Er zijn maar een paar strandingen in Nederland geweest.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.