Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Gereformeerde fietsers vrezen nudisten

  •  
03-06-2004
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Zo'n driehonderd gereformeerde fietsers dreigen tijdens hun jaarlijkse toertocht in de omstreden World Naked Bike Ride terecht te komen. Beide fietstochten worden 12 juni rond Apeldoorn gehouden.


De jeugdvereniging van de gereformeerde gemeente organiseert ieder jaar een fietstocht om geld binnen te halen voor evangelisatieactiviteiten. Toen een groep naaktfietsers bekendmaakte dezelfde datum te gaan fietsen, werd nog overwogen de gereformeerde tocht uit te stellen. ,,We hebben besloten dat niet te doen vanwege de kosten die we al hebben gemaakt'', zegt K. van Vliet, voorzitter van de jeugdvereniging.


De gereformeerden vrezen de naaktfietsers tegen te komen. ,,We adviseren deelnemers de politie te bellen als ze hen tegen het lijf lopen. Openbaar nudisme is aanstootgevend en illegaal'', aldus Van Vliet.


Van Vliet heeft per e-mail contact gezocht met de organisatoren van de World Naked Bike Ride. ,,We willen dat de routes elkaar niet doorkruisen, maar zij weigeren hun route vooraf bekend te maken. Toen heb ik onze route nog doorgestuurd, maar daar kwam een nietszeggend antwoord op.'' (ANP)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.