Vroege Vogels

Genomineerd: Zoektocht naar het Paradijs

  •    •  
14-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Arita5.jpg
Jan Wolkers Prijs genomineerde Arita Baaijens is milieubioloog, maar meer nog avonturier. Ze maakte in 2013 misschien wel de reis van haar leven. Te paard trok ze door het hooggebergte van de Altai, op zoek naar het mythische Shambala, het legendarische paradijs, waarover de Russische mysticus en schrijver Nicolas Roerich (1874-1947) ooit repte. En schreef hier een bijzonder boek over: 'Zoektocht naar het Paradijs.' Of zoals de ondertitel zegt: 'een onderzoek naar waarheid en werkelijkheid in het hart van Centraal-Azie.
Afgelopen zomer maakte Arita Baaijens opnieuw een reis naar de Altai, met in haar gevolg een groep wetenschappers, die geinspireerd is geraakt door haar verhalen. Verder is ze bezig met nieuw project naar aanleiding van de tocht, genaamd 'landscape speaks', waarmee ze de mensen het landschap anders wil laten ervaren. Ook maakte ze een Virtual Realityfilm over 'de zoektocht naar het paradijs'.
Boekgegevens
Titel: Zoektocht naar het Paradijs
Auteur: Arita Baaijens
Uitgever: Atlas Contact
Pagina’s: 319
Prijs: € 24,99
ISBN: 978-90-4502-9771
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.