Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Genomineerd: Zoektocht naar het Paradijs

  •  
14-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
107 keer bekeken
  •  
Arita5.jpg
Jan Wolkers Prijs genomineerde Arita Baaijens is milieubioloog, maar meer nog avonturier. Ze maakte in 2013 misschien wel de reis van haar leven. Te paard trok ze door het hooggebergte van de Altai, op zoek naar het mythische Shambala, het legendarische paradijs, waarover de Russische mysticus en schrijver Nicolas Roerich (1874-1947) ooit repte. En schreef hier een bijzonder boek over: 'Zoektocht naar het Paradijs.' Of zoals de ondertitel zegt: 'een onderzoek naar waarheid en werkelijkheid in het hart van Centraal-Azie.
Afgelopen zomer maakte Arita Baaijens opnieuw een reis naar de Altai, met in haar gevolg een groep wetenschappers, die geinspireerd is geraakt door haar verhalen. Verder is ze bezig met nieuw project naar aanleiding van de tocht, genaamd 'landscape speaks', waarmee ze de mensen het landschap anders wil laten ervaren. Ook maakte ze een Virtual Realityfilm over 'de zoektocht naar het paradijs'.
Boekgegevens
Titel: Zoektocht naar het Paradijs
Auteur: Arita Baaijens
Uitgever: Atlas Contact
Pagina’s: 319
Prijs: € 24,99
ISBN: 978-90-4502-9771
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.