Vroege Vogels

Gemeenten willen verbod op schaliegasboringen

  •  
09-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gas_06.jpg
Meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten wil geen schaliegasboringen binnen haar grenzen, blijkt uit een inventarisatie van Milieudefensie. Om dat te vieren, biedt Milieudefensie vandaag samen met Schaliegasvrij Nederland en het comité Haastrecht-Vlist Gasvrij een taart aan aan wethouder Vermeij van de gemeente Oudewater. De Utrechtse gemeente is als 221e de nieuwste binnenkomer op de lijst gemeenten die zich 'schaliegasvrij' hebben verklaard. Eerder deze week kondigde minister Kamp aan het  tijdelijk verbod  op schaliegasboringen met een jaar te verlengen tot 2016. Milieudefensie en Schaliegasvrij Nederland roepen de minister op om het moratorium meteen om te zetten in een permanent verbod.

Nee tegen schaliegas

Ike Teuling, campagneleider Energie bij Milieudefensie: “Fijn dat minister Kamp ook begint in te zien dat Nederland geen schaliegas wil. Meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten en negen provincies hebben inmiddels duidelijk 'nee' gezegd tegen schaliegas. Daarnaast is er een enorme hoeveelheid kritische reactie gekomen op het onderzoek waarin zal wordt bepaald waar boringen naar schaliegas gaan plaatsvinden: 2464 mensen en organisaties en 336 lokale overheden hebben een zienswijze ingediend. Het is overduidelijk dat Nederland geen schaliegas wil.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.