Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Gemeenten roepen op tot statiegeld

  •  
05-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
blikje in natuur

© bron: pixabay

Bijna tweehonderd gemeenten hebben zich aangesloten bij de Statiegeldalliantie, een Belgisch-Nederlands initiatief dat de overheden van beide landen oproept het zwerfafvalprobleem serieus aan te pakken. De druk op uitbreiding van statiegeld neemt zo toe, meldt Trouw.
De alliantie pleit voor statiegeld op blikjes en petflesjes. Op 15 maart debatteert de Tweede Kamer over het afvalbeleid.
Volgens Math Oehlen, ambtenaar afvalbeleid in de gemeente Weert, hebben de tweehonderd Nederlandse gemeenten opgeteld meer dan elf miljoen inwoners. Weert was afgelopen november de eerste gemeente die zich aansloot bij de Statiegeldalliantie. Oehlen houdt sindsdien het draagvlak onder gemeenten nauwgezet bij. “Het is een beweging van onderen af, vanuit de lokale politiek en de bevolking.”
Bron: ANP

Meer over:

statiegeld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.