Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Gemeenten hebben overlast van regenwater

  •  
24-08-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
weer.jpg
Bijna alle gemeenten hebben te maken met overlast van regenwater. Dat was de uitkomst van een onderzoek van Stichting Rioned: het platform, kenniscentrum en de belangenbehartiger van de rioleringszorg in Nederland. Volgens het onderzoek geeft water op straat en in gebouwen de meeste overlast. 70 procent van de gemeenten hebben al maatregelen genomen.
Veel gemeenten ervaren dat er in toenemende mate sprake is van regenwateroverlast. Vooral het groeiende aantal extreme regenbuien zou hier de oorzaak van zijn. Onder andere is de ontoereikende afvoercapaciteit van de riolering een probleem. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) raadt gemeenten aan om problemen die met regenwateroverlast te maken hebben goed in kaart te brengen. Hierdoor moet een beter beeld ontstaan van zowel de problemen als de mogelijke oplossingen.
Bron: nu.nl

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.