Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Gemeenten adopteren soorten voor biodiversiteit

  •  
23-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oehoe_14.jpg
Zeven Limburgse gemeenten treden op als adoptant van een bijzondere dier- of plantsoort. Door een soort te adopteren in hun eigen gemeente, laten zij hun inwoners zien hoe belangrijk en leuk biodiversiteit is. Op woensdag 29 februari 2012 tekenen de gemeenten de adoptiepapieren voor hun soorten voor het project ‘Limburgse gemeenten adopteren soorten’, uitgevoerd door IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) in opdracht van de provincie Limburg.
Adoptiepapieren tekenen
Elke gemeente neemt een of meerdere plant- of diersoorten onder haar hoede. Gemeente Weert schenkt extra aandacht aan de vlinder. Gemeente Leudal beschermt de bever. Gemeente Roerdalen maakt zich sterk voor het wild zwijn. De ‘musketiers’ (ringmus, hegmus en huismus), vlinder, oehoe, vleermuis, muurhagedis en muurplanten vallen onder de bescherming van gemeente Maastricht. De geelbuikvuurpad wordt door gemeente Valkenburg aan de Geul onder haar hoede genomen. Gemeente Onderbanken adopteert het vliegend hert. Gemeente Roermond tekent voor de eekhoorn en de vlinder.
Bron: provincie Limburg en IVN

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.