Vroege Vogels

Geluidhinder Schiphol kan veel minder

  •  
16-06-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_112688.jpg
De geluidsproblemen rond Schiphol en de overlast voor de bevolking kunnen veel beter worden aangepakt dan met het huidige normenstelsel. Natuur en Milieu formuleerde dertien concrete voorstellen om het vliegverkeer minder luidruchtig en minder hinderlijk te maken. De voorstellen zijn op 14 juni 2005 aan het Projectbureau Evaluatie Schipholbeleid gezonden.
De maatregelen die Natuur en Milieu nu voorstelt, zijn dus niet gericht op vermindering van het  vliegverkeer, maar op het `stiller` maken ervan. Daarvoor zijn veel mogelijkheden. Het belangrijkste voorstel is erop gericht het ernstig tekortschietende geluidsnormenstelsel aan te passen, zodat de bevolking beter wordt beschermd.
Ter illustratie van een beter systeem tekende Natuur en Milieu een meetnet uit met circa 150 handhavingspunten, die allemaal gelegen zijn in woonwijken. Onderzoek moet nog uitwijzen hoeveel handhavingspunten precies nodig zijn om de bevolking goed te beschermen tegen vliegtuigherrie.
 
Brief 14 juni 2005 aan het Projectbureau Evaluatie Schipholbeleid

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.