Vroege Vogels

Geluidenspel - week 2

  •  
10-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huiskrekel_parenco.jpg
Het was een moeilijke opgave, die tweede aflevering van het geluidenspel. We kregen de meest uiteenlopende oplossingen: rietzanger, roodborst, kikker, cicade, winterkoning, pimpelmees, krekelzanger, wekkertje….
De helft van de 233 inzenders gaf als antwoord “krekel”, maar DAT is een beetje te algemeen. Omdat we niet flauw doen wordt dat antwoord “krekel” wél goed gerekend voor de totaalstand, maar de Prijs van de Week gaat naar de ene luisteraar die het HELEMAAL goed heeft.
Dat is Roel Jansen in Hattem.
In 2001 deed Vroege Vogels een oproep over die huiskrekel, want er waren bijna geen plekken bekend waar die insecten voorkwamen. Juist omdat de huiskrekel bijna alleen binnen leeft - daar heeft hij ook zijn naam aan te danken. De mooiste huiskrekel-plek was de grote papierfabriek van Parenco in Renkum. Daar hoorde je ze het hele jaar door, schreef Willem Hendriksen. Vroege Vogels is toen met krekeldeskundige Baudewijn Odé in de papierfabriek gaan zoeken.
Winnaar is Wil Heemskerk uit Noordwijk:
Elke week een bijzonder natuurgeluid. Je krijgt een week de tijd om uit te vinden wat het is, want de volgende zondag vertellen we meer over het mysterieuze geluid. We houden elke week de stand bij houden van inzenders die het goed hebben dus het gaat lonen als je elke week meedoet.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.