Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Geluidenquiz - week 48_27_11_2015

  •  
29-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dodaars_02.jpg

© Fotograaf: petervanduijn

Het geluid van afgelopen week was van de dodaars. De dodaars is de kleinste fuut van Europa. Hij is erg schuw en duikt onder water zodra hij mensen ziet. In maart krijgen ze de lente in hun bol en kun je ze horen roepen, in een soort duet tussen het mannetje en het vrouwtje, bij  de balts of om het territorium te markeren. De dodaars dankt zijn naam aan zijn donsachtige, witte achterwerk: ‘dodde-aars’.
Natuurfilmer Ruben Smit maakte een mooie reportage over deze charmante vogel.
Ook in onze rubriek Zelf Geschoten zien we heel af en toe een dodaars langskomen, zoals in dit filmpje van Christ Grootzwagers:
Winnaar van deze week is Roman Beukema uit Amsterdam.
Speel de geluidenquiz
Ook in 2015 is er weer elke week een bijzonder natuurgeluid. Je krijgt een week de tijd om uit te vinden wat het is, want de volgende zondag vertellen we meer over het mysterieuze geluid. We houden elke week de stand bij van inzenders die het goed hebben dus het gaat lonen als je elke week meedoet.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.