Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Geluidenquiz - week 43_23_10_2015

  •  
25-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
133 keer bekeken
  •  
Tucktoo_Gekko_gecko.jpg

© Wikimedia Commons. Aparajita Datta

Het geluid van deze week was van de tokèh, één van de 1400 (!) verschillende gekko's die de natuur rijk is. De tokèh is eigenlijk de supergekko onder de gekko's, als je zijn wetenschappelijke naam ( Gekko gecko ) mag geloven.
De tokeh is een van de bekendste leden van de gekkofamilie, vooral omdat 'ie veel in huizen voorkomt. De naam is ontleend aan zijn geluid;: 'tok-keh tok-keh'. 'Met dat geluid houdt het mannetje concurrenten uit de buurt', vertelt bioloog Charlotte Vermeulen van Artis, de plek waar wij onze tokèh zagen (maar niet konden opnemen helaas). 'De tokèh kan venijnig bijten, en vechtpartijen tussen mannetjes kunnen er dan ook hard aan toe gaan', aldus Vermeulen.
(We rekenen zowel gekko als tokèh goed) 
Winnaar van deze week is Joan Schukking uit Amsterdam.
Speel de geluidenquiz
Ook in 2015 is er weer elke week een bijzonder natuurgeluid. Je krijgt een week de tijd om uit te vinden wat het is, want de volgende zondag vertellen we meer over het mysterieuze geluid. We houden elke week de stand bij van inzenders die het goed hebben dus het gaat lonen als je elke week meedoet.
Afbbelding:  Wikimedia Commons. Aparajita Datta
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.