Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Geluidenquiz - week 39_25_09_2015

  •  
27-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boerenzwaluw_33.jpg

© Fotograaf: WillemdeWolf

Het geluid van afgelopen week is van de boerenzwaluw. De boerenzwaluw is ook kandidaat voor de Nationale Vogel. 
Deze zwaluw maakt zomer. Zie de sierlijke vlucht laag over het veld tegen een blauwe lucht en de lentekriebels in je buik zijn niet meer te temmen. De populariteit van de boerenzwaluw wordt ook geholpen door zijn neiging schattig poserend op draadjes te gaan zitten, maar meer nog door het feit dat hij duizenden muggen en ander steektuig uit de lucht vangt. Volgens een legende heeft de duivel een stuk hout naar de zwaluw gegooid, die daardoor een deel uit z’n staart moest missen. Heeft zijn bekendheid ook te danken aan een luciferverpakking. Ambassadeur voor de boerenzwaluw is Wouke van Scherrenburg. Zij was politiek verslaggever.
Winnaar van afgelopen week is  Birgitta Slee uit Schipluiden.
Ook in 2015 is er weer elke week een bijzonder natuurgeluid. Je krijgt een week de tijd om uit te vinden wat het is, want de volgende zondag vertellen we meer over het mysterieuze geluid. We houden elke week de stand bij van inzenders die het goed hebben dus het gaat lonen als je elke week meedoet.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.