Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Geluidenquiz - week 37_11_09_2015

  •  
13-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rosse..jpg

© Rosse sprinkhaan

Het geluid van afgelopen week is van de rosse sprinkhaan. De rosse sprinkhaan komt maar op één plek voor in Nederland, en dat is in het Limburgse Schin op Geul. Op dit moment wemelt het daar van de baltsende sprinkhanen. Het geluid van de rosse sprinkhaan, dat hij met zijn pootjes maakt, is van groot belang om hem te herkennen. Je hebt de meeste kans om ze te horen als ze baltsen, wat ze in de zomer doen. Pas vanaf een graad of 20 gaan ze geluid maken.
Bekijk het TV-item over de rosse sprinkhaan van afgelopen week.
De winnaar van deze week is Huub Langkemper uit Almere .
Ook in 2015 is er weer elke week een bijzonder natuurgeluid. Je krijgt een week de tijd om uit te vinden wat het is, want de volgende zondag vertellen we meer over het mysterieuze geluid. We houden elke week de stand bij van inzenders die het goed hebben dus het gaat lonen als je elke week meedoet.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.