Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Geluidenquiz - week 27_03_07_2015

  •  
05-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bootsmannetje_01.jpg

© Bootsmannetje - Fotograaf AdavandeKaa

Het geluid van deze week is van een waterwants. Waterwantsen zijn van de insecten die enorm goed zijn aangepast aan het waterleven. De larven en de volwassen dieren leven onder water. 
Verschillende soorten
Waterschorpioenen zijn wantsen die hun ademhalingsbuis door het oppervlak in de lucht steken om adem te halen. Ze loeren vanuit stilstand op prooien, die ze vastgrijpen als ze in de buurt komen en vervolgens leegzuigen. De andere soorten waterwantsen houden met hun harige buitenkant lucht vast, die ze regelmatig verversen.
Een belangrijke familie is die van de rugzwemmers die aan de onderzijde van de waterspiegel hangen die zich voornamelijk voeden met insecten. Het zijn agressieve roofdieren en vallen ook kikkervisjes en kleine visjes aan. Hun steek is ook voor mensen pijnlijk. Tenslotte zijn er nog duikerwantsen die vooral op de bodem leven van plantaardig materiaal.
De winnaar is Renske Jutten uit Dalfsen!
 
Ook in 2015 is er weer elke week een bijzonder natuurgeluid. Je krijgt een week de tijd om uit te vinden wat het is, want de volgende zondag vertellen we meer over het mysterieuze geluid. We houden elke week de stand bij van inzenders die het goed hebben dus het gaat lonen als je elke week meedoet. 
Bron: Ecomare
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.