Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Geluidenquiz - week 17

27 apr 2014
  •  
leestijd 1 minuten
koolmees_30.jpg

© Fotograaf: MMGhita

De oplossing van deze week is de koolmees. Niet het traditionele fietspompje, maar een net iets ander geluid. De koolmees is bekend om zijn repertoire aan geluiden. Een beetje koolmees kent wel 40 varianten op de koolmeeszang. Door overal in zijn territorium een ander deuntje te zingen, denken mezen uit de omgeving dat het gebied al druk bewoond is door koolmezen.
De winnaar is Maaike veerkamp uit Diever. Gefeliciteerd!
 
Elke week een bijzonder natuurgeluid. Je krijgt een week de tijd om uit te vinden wat het is, want de volgende zondag vertellen we meer over het mysterieuze geluid. We houden elke week de stand bij van inzenders die het goed hebben dus het gaat lonen als je elke week meedoet. Na twaalf afleveringen van het spel zijn er drie deelnemers die acht keer het goede antwoord instuurden. Echt zeer goed. Kijk hier onder naar de namen.
Bron: Vogelbescherming

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.