Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Geluidenquiz - week 15

13 apr 2014
  •  
leestijd 1 minuten
92c2347ecc.jpg

© Fotograaf: MMGhita

De oplossing van deze week is de goudplevier. De goudplevier is een typische vogel van hoogvenen, hooglanden en ruige open toendra's. Zowel het mannetje als het vrouwtje maakt een kuiltje in de grond. Het vrouwtje maakt en keuze en bekleedt het kuiltje met twijgjes, mos en gras. Na het broedseizoen zoeken de goudplevieren de graslanden en de kuststroken op voor voedsel.
De winnaar is Johan Dirks uit Kloosterburen. Gefeliciteerd!
 
Elke week een bijzonder natuurgeluid. Je krijgt een week de tijd om uit te vinden wat het is, want de volgende zondag vertellen we meer over het mysterieuze geluid. We houden elke week de stand bij van inzenders die het goed hebben dus het gaat lonen als je elke week meedoet. Na twaalf afleveringen van het spel zijn er drie deelnemers die acht keer het goede antwoord instuurden. Echt zeer goed. Kijk hier onder naar de namen.
Bron: Vogelbescherming

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.