Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Geluidenquiz - week 14

  •  
06-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rugstreeppad_01.jpg

© Fotograaf: wiesvink

De oplossing van deze week is de rugstreeppad. De rugstreeppad ( Bufo calamita ) is goed te herkennen aan zijn gele rugstreep. Het is een middelgrote pad met een droge wrattige huid, geelgroene ogen met een horizontale pupil en goed zichtbare trommelvliezen.
De winnaar is Ellen Tanger uit Zaandam. Gefeliciteerd! Je krijgt de dvd 'De smaak van de Wadden' een sfeerfilm over het leven op het wad.
 
Elke week een bijzonder natuurgeluid. Je krijgt een week de tijd om uit te vinden wat het is, want de volgende zondag vertellen we meer over het mysterieuze geluid. We houden elke week de stand bij van inzenders die het goed hebben dus het gaat lonen als je elke week meedoet. Na twaalf afleveringen van het spel zijn er drie deelnemers die acht keer het goede antwoord instuurden. Echt zeer goed. Kijk hier onder naar de namen.
Bron: Vogelbescherming
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.