Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Geldproblemen dreigen voor zeehondenopvang

  •  
23-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zeehond_51.jpg
De zeehondenopvang van Ecomare op Texel dreigt in financiële problemen te komen door extra kosten voor opvang van zeehonden. Er zitten nu zo'n 40 zeeroofdieren in de opvang, onder meer door de storm van de afgelopen tijd. Normaal zitten er rond deze tijd hooguit 15. Dat liet Ecomare maandag weten.
Longworm
Jonge grijze zeehonden zijn door de recente storm van zandplaten gespoeld en komen bijna dagelijks verzwakt binnen in Ecomare. De gewone zeehonden hebben allemaal last van longworm. De zeehonden worden onder meer opgevangen in tenten bij de vogelopvang die ook op het complex zit.
Bezuinigingen
Ecomare hoopt dat bezoekers geld willen doneren. Als er geen extra geld in het laatje komt, moet de zeehondenopvang misschien bepaalde activiteiten schrappen. Wellicht kan personeel niet meer worden betaald of moet worden bezuinigd op nieuwe exposities in het museum, aldus een zegsvrouw.
Meer zeehonden
Volgens Ecomare zijn er de laatste tijd steeds meer zeehonden in de Waddenzee. De zeehondenopvang gaat graag de discussie aan over de vraag wat dit betekent voor de opvang, maar voelt zich vooralsnog ,,moreel verantwoordelijk'' voor de opvang van de zieke beesten.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.