Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Geldersche Kasteelen verwerft nationale Bosbouwcollectie

  •  
13-06-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_83766.jpg

© Bos

Om bossen goed te kunnen onderhouden, is in de afgelopen eeuwen een verscheidenheid aan bijzondere machines, gereedschap en kleding bedacht. Staatsbosbeheer, de Koninklijke Nederlandse Bosbouw Vereniging en Kasteel Groeneveld in Utrecht hebben daar in de afgelopen decennia een verzameling van aangelegd, die de Arnhemse stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen onlangs in zijn geheel heeft aangekocht.
De nationale Bosbouwcollectie, zoals de verzameling is genoemd, is vanaf volgend jaar te zien in Kasteel Doorwerth in het gelijknamige Gelderse plaatsje. In dat kasteel opent volgend jaar een permanente voorstelling over de woon- en leefcultuur op een kasteel. Jacht, bosbouw en landgoedbeheer zijn daarbij belangrijke pijlers. Vanaf deze maand is op kasteel Doorwerth al een klein deel van de Bosbouwcollectie te zien. Tevens verschijnt er een boek met uitleg over vaak onzichtbare historische boselementen in het landschap.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.