Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Gelderland wil vermindering wildaanrijdingen

  •  
28-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dooddier.jpg
Gelderland wil dat er minder vaak botsingen zijn met overstekend wild.
Maatregelen
Daarom neemt de provincie maatregelen op 11 plekken waar zwijnen, herten en andere wilde dieren moeilijk kunnen oversteken. Dat kost ongeveer 1,8 miljoen euro, liet de provincie donderdag weten.
Tweeduizend aanrijdingen
Ondanks de aanleg van grote en kleine faunapassages waar allerlei soorten wild veilig kunnen oversteken, hebben er op en rond de Veluwe nog steeds veel aanrijdingen met wild plaats. Per jaar komen ongeveer 2000 keer dieren als zwijnen, herten, reewild, dassen en bevers in aanraking met gemotoriseerd verkeer.
Waarschuwingssysteem
De provincie zet al jaren verschillende methodes in om wildaanrijdingen te voorkomen. Er loopt een proef met een dynamisch waarschuwingssysteem, dat weggebruikers waarschuwt dat er dieren in de buurt van de weg zijn.
Ernstige gevolgen
Gasbetonblokken in wegbermen die foeragerende zwijnen moeten weren hebben weinig effect, maar het plaatsen van rasters helpt wel. Een aanrijding met een zwijn of hert, dat honderden kilo's weegt, kan zeer ernstige gevolgen hebben.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.