Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Gelderland verjaagt vleermuizen met flappen

13 aug 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
Gewone_grootoorvleermuis_klein_-_Paul_van_Hoof.jpg

Gewone grootoorvleermuis

© Paul van Hoof

Gelderland gaat de vleermuizen die nu in het leegstaande gebouw Prinsenhof in Arnhem wonen, dwingen om te verhuizen. De provincie hangt volgende week eerst rubberen flappen aan de raamkozijnen, die ervoor zorgen dat de vleermuizen wel naar buiten kunnen, maar niet meer naar binnen. Als dat niet voldoende helpt, zet de provincie de gevels van het gebouw 's avonds en 's nachts in het volle licht. Vleermuizen deinzen daarvoor terug, zegt Gelderland.

Slooppand in Arnhem

Prinsenhof is een groot, voormalig kantoor van de provincie. Het is overbodig geworden en zal aan het eind van het jaar worden gesloopt. Bij inspectie vanwege de aanstaande sloop bleek dat vleermuizen zich hadden genesteld in het pand. Alle soorten vleermuizen zijn in Nederland wettelijk beschermd, dus de provincie mocht de dieren niet zomaar bestrijden of verjagen. Nu zijn in de directe omgeving van Prinsenhof vleermuiskasten geplaatst. Als de vleermuizen het kantoorgebouw verlaten kunnen ze in de kasten een nieuwe verblijfplaats vinden, aldus de provincie.

Het zal een aantal weken duren voordat de vleermuizen uit het kantoor zijn vertrokken. Zodra de dieren weg zijn worden gaten in de gevel gedicht.

Bron: ANP

Meer over:

vleermuis

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Theo Huitema
Theo Huitema15 aug 2021 - 19:05

mooie foto en goede actie