Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Gelderland houdt afschotgegevens geheim

  •  
19-05-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
edelhertinheide.jpg
Keer op keer wordt de Partij voor de Dieren fractie Gelderland inzage in faunabeheergegevens ontzegd. De informatie is onder andere van belang om na te gaan of er intensief afschot plaatsvind in of nabij ecologische verbindingen, wat de werking van de verbindingszones teniet zou doen. De fractie stelt schriftelijke vragen over het angstvallig achterhouden van telstanden en afschotgegevens per locatie.
Vorig jaar bleek dat er al jaren een verkeerde telmethode werd gebruikt om het afschot te berekenen. Dit had eerder ontdekt kunnen worden als de telstanden openbaar waren geweest. De fractie heeft de indruk dat enkele ecologische verbindingen, waarvoor kostbare ecoducten zijn aangelegd, niet goed functioneren door afschot in of nabij de verbindingen. Met de afschotgegevens wil de fractie nagaan of er in of nabij de verbindingen intensief afschot plaatsvindt, wat de werking van de verbindingszones teniet zou doen.
Recent werd door gedeputeerde Van Dijk toegezegd dat hij in overleg zou gaan met de Faunabeheereenheid of vertrouwelijke inzage mogelijk is. Volgens Van Dijk wil de Faunabeheereenheid de gegevens nog steeds niet vrijgeven: “De Faunabeheereenheid heeft ons college geïnformeerd dat het niet mogelijk is om deze gegevens ter inzage te geven. Voor beleidsdoelen en verantwoording van het gebruik van de ontheffing zijn de huidige gegevens op een hoger aggregatieniveau voldoende”.
Partij voor de Dieren is het zat om van het kastje naar de muur gestuurd te worden en heeft schriftelijke vragen gesteld over wat nu weer de reden is dat de telstanden en afschotgegevens niet ingezien kunnen worden. Ook vraagt de fractie of gedeputeerde Van Dijk wel zijn best heeft gedaan om de reden van deze afwijzing te achterhalen, omdat deze niet in de mededelingenbrief staat vermeld.
Bron: Partij voor de Dieren Gelderland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.