Vroege Vogels

Geld voor zeer energiezuinige projecten

  •    •  
29-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_107067.jpg
Dertien nieuwbouwprojecten krijgen geld van minister Eimert van Middelkoop (WWI) om ervaring op te doen met zeer energiezuinig bouwen. Per project wordt hooguit 300.000 euro bijgelegd, zo kondigde de demissionair bewindsman donderdag aan.
Het bedrag is onder meer voor extra proces- en begeleidingskosten. Het is de bedoeling dat de kennis en ervaring die bij deze projecten worden opgedaan, met alle partijen in de bouw worden gedeeld. Vernieuwende technieken kunnen dan makkelijker bij andere projecten worden toegepast en dat scheelt kosten.
De dertien geselecteerde projecten zijn: Geerpark (Heusden), Erasmusveld-Leywegzone (Den Haag), Hout Noord (Almere), Vroonermeer Noord (Alkmaar), Klimaatneutraal Jeruzalem (Amsterdam Oost-Watergraafsmeer), Klimaatneutraal Steenbrugge (Deventer), Distripoort Noord-Holland (Koggenland), De Houthaven (Amsterdam Westerpark), Venlo Greenpark, Villa Flora en Innovatoren (Venlo), Velmolen Buiten (Uden), Stekkenberg-West (Groesbeek), CO2 neutrale straat Grijpskerk (Veere) en De Elementen (Spijkenisse).
Voor het project hadden zich 47 gemeenten aangemeld. Het ministerie noemt het opvallend dat veel aanvragers meer wilden besparen dan de gevraagde 25 procent.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.