Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Gekortwiekte papegaai en parkiet gaan wandelen

  •  
16-06-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
120 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_117261.jpg

© Papegaaienopvang

Met een vogel op de hand of op het stuur maken naar verwachting tweehonderd dierenliefhebbers zondag een wandeling of fietstocht in de bossen bij Heerde. ,,Vogels vinden het prettig om hun kooitjes te verlaten'', aldus een woordvoerster van de Kliniek voor Vogels in Meppel.
Het is voor het vijfde achtereenvolgende jaar dat de kliniek een wandeldag houdt. Eigenaren van parkieten en papegaaien moeten vaker met hun dieren naar buiten, is het credo van de kliniek. ,,Zou jij het prettig vinden om je leven lang opgesloten te zitten? Neem ze eens mee tijdens een wandeling of tijdens een bezoek aan de supermarkt.''
De dag is bedoeld voor vogels en papegaaien met gekortwiekte vleugels, waardoor ze niet wegvliegen. Bij het kortwieken is een deel van de vleugels verwijderd. ,,Dat doet de vogels geen pijn. Daarna kunnen ze nog wel wat rondfladderen, maar echt vliegen kunnen ze niet meer. Ze hoeven ook niet weg te vliegen als ze voldoende verzorging krijgen.''
Tijdens de papegaaien- en parkietenwandeldag op landgoed De Dellen krijgen vogelbezitters uitleg over de juiste wijze van omgang met hun huisdieren. Tijdens de wandeldag wordt er gepicknickt en een enkeling toont trucs met zijn vogel. Er is een fietsroute waarbij mensen de vogels aan een touwtje op het stuur meenemen. In totaal zijn 750 vogelbezitters uitgenodigd.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.