Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Geheim Vogeldagboek

  •  
24-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
IMG_2166.jpg
Twee jaar geleden kreeg Hans Peeters van Vogelbescherming Nederland enkele vogeldagboeken in handen. Ze waren geschreven door Henk Kortekaas en beschrijven de oorlogsjaren door de ogen van vier vogelvrienden. Behalve Henk Kortekaas waren dat Jan van den Ende, Dick Eijsbertse en Henk Bennink.
Behalve de observaties van de oorlog rond hun woonplaats Den Haag, staat het boek ook vol met waarnemingen van vogels. In het Haagse Bos, maar vooral ook rond de Nieuwkoopse Plassen, waar de jongens van toen 14 tot 16 jaar oud graag naartoe gingen.
De bewerking van de dagboeken door Hans Peeters en Jolanda Kortekaas, dochter van de originele schrijver Henk, is uitgegeven door Vogelbescherming Nederland. Het boek is alleen te koop bij Vogelbescherming en in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten bij de Nieuwkoopse Plassen.
Prijs € 13,50
Bij de foto: Monique van den Broek (l), weduwe van een van de hoofdpersonen uit het boek (Jan van den Ende) en Jolanda Kortekaas, dochter van de schrijver, met het origineel van een van de dagboeken en de moderne versie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.