Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Gegoochel met CO2-rechten

  •  
05-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Om CO2 uit te mogen stoten hebben Nederlandse bedrijven emissierechten nodig. De overheid verdeelt die rechten of subsidie. Alleen soms krijgen de bedrijven meer dan ze gebruiken. Het overschot wordt verkocht en kan flinke winst opleveren. Natuur en Milieu komt zondag met een lijst van Nederlandse bedrijven die het meeste verdienen het CO2 gegoochel. Aanleiding is de afronding van het emissiehandelsjaar 2010 op 1 mei. Alle cijfers van de bedrijven zijn dan vastgesteld.
Stichting Natuur en Milieu lanceerde vorig jaar de CO2 markt , een vorm van klimaatcompensatie voor bedrijven en personen binnen het Europese Emissiehandelsysteem (ETS) . Hiermee kan je CO2-rechten kopen van de Europese industrie, je eigen uitstoot compenseren en deze rechten vernietigen. Voor elk recht dat je koopt, komt er gegarandeerd een ton minder CO2 in de lucht.
Bron: Natuur en Milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.