NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

‘Geen jassen van Chinees hondenleer'_05_02_2016

5 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
hond_29.jpg
Brussel moet volledig de leerexport uit China stopzetten zolang Beijing daar ook honden voor doodt. Dat vinden boze europarlementariërs. Zwerfhonden worden doodgeknuppeld. Het komt ook voor dat ze levend een vleeshaak door hun hals krijgen. Dit schrijft het Algemeen Dagblad vrijdag.
Handtekeningen
“Wij hebben zo'n speciale band met honden dat niemand in Europa leer zou kopen in de wetenschap dat het van een hond is", zeggen de Franse initiatiefnemers. Door Aziatische dierenbeschermingsorganisatie zijn zij op het spoor gezet. De activisten maakten undercover beelden van de hondenslachting. De Parlementariërs verzamelen handtekeningen in en willen daarna het Parlement een resolutie voorleggen.
“Ik ben geschokt door de gruwelijke beelden van hondenslacht in China”, zegt CDA-Europarlementslid Annie Schreijer-Pierik tegen het AD. “Het CDA is tegen import van illegaal leer van mishandelde dieren, maar het gaat te ver om nu ook de invoer van runderleer en schapenleer uit China te verbieden. Strenge controles van het soort leer in de EU is wel noodzakelijk.”
Dierenwelzijnsnormen  
Over de invoer gaat Schreijer-Pierik de Europese Commissie 'streng bevragen’. Haar motie die oproept tot actie tegen oneerlijke concurrentie in dierenwelzijn werd in november aangenomen. “Chinese leerfabrieken maken er duidelijk een rommeltje van. Dat is dus zeer oneerlijke concurrentie van onze leerproducenten, die aan de hoogste Europese en nationale dierenwelzijnsnormen moeten voldoen.”
Bron: Algemeen Dagblad

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.