Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

‘Geen gaswinning bij Terschelling’_16_10_2015

16 okt 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
terschelling_02.jpg
De Tweede Kamer doet een nieuwe poging om te voorkomen dat er bij Terschelling naar gas kan worden geboord. PvdA, D66, GroenLinks en Partij voor de Dieren kwamen donderdag gezamenlijk met een motie waarin ze zich daar tegen uitspreken.
Steun
Een meerderheid in de Kamer wil geen gaswinning bij Terschelling. Desondanks liep het eerder mis en kregen verschillende voorstellen om natuur en milieu bij het Waddeneiland te beschermen tegen de gevolgen van de boringen niet voldoende steun.
Motie
Na de herfstvakantie stemt de Kamer over de nieuwe motie. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) beslist pas medio 2016 over mogelijke gasboringen bij Terschelling. Oliebedrijf Tulip Oil heeft de plannen tot die tijd in de koelkast gezet. Eilandbewoners en milieuorganisaties verzetten zich tegen de plannen voor gaswinning.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar