Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

‘Geen gaswinning bij Terschelling’_16_10_2015

  •  
16-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
terschelling_02.jpg
De Tweede Kamer doet een nieuwe poging om te voorkomen dat er bij Terschelling naar gas kan worden geboord. PvdA, D66, GroenLinks en Partij voor de Dieren kwamen donderdag gezamenlijk met een motie waarin ze zich daar tegen uitspreken.
Steun
Een meerderheid in de Kamer wil geen gaswinning bij Terschelling. Desondanks liep het eerder mis en kregen verschillende voorstellen om natuur en milieu bij het Waddeneiland te beschermen tegen de gevolgen van de boringen niet voldoende steun.
Motie
Na de herfstvakantie stemt de Kamer over de nieuwe motie. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) beslist pas medio 2016 over mogelijke gasboringen bij Terschelling. Oliebedrijf Tulip Oil heeft de plannen tot die tijd in de koelkast gezet. Eilandbewoners en milieuorganisaties verzetten zich tegen de plannen voor gaswinning.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.