Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Geen windmolens bij park De Weerribben

  •  
02-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
windmolen_windenergie.jpg
Er komen geen windmolens rond nationaal park Weerribben-Wieden. De Raad van State heeft een beroep van Staatsbosbeheer tegen een besluit van het provinciebestuur van Overijssel om de bouw van vier windturbines toe te staan, gegrond verklaard.
Staatsbosbeheer ageerde samen met Natuurmonumenten en Natuur en Milieu Overijssel tegen het provinciebesluit. De molens leiden tot grote sterfte onder de beschermde purperreiger, aldus de natuurorganisaties. Het besluit van de provincie wordt vernietigd, meldde de Raad woensdag.
In de vergunning Natuurbeschermingswet was niet opgenomen dat de effecten op de natuur bijgehouden moeten worden. Omdat de te verwachten effecten op de natuur slechts zijn gebaseerd op twee veldwaarnemingen, mag dit voorschrift niet ontbreken, aldus de Raad. De provincie meende dat de turbines geen schadelijke gevolgen hebben voor de natuur. De 105 meter hoge windturbines zouden op een paar honderd meter afstand van de Weerribben geplaatst worden.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.