Vroege Vogels

Geen walvisjacht IJsland

  •  
27-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
walvissen pixabay

© Foto: pixabay

Voor het eerst in zeventien jaar zal er in IJsland dit jaar geen jacht op walvissen zijn. De bedrijven achter de jacht hebben dat volgens de lokale radio laten weten. Ze noemen de moeilijke economische omstandigheden in exportland Japan als reden.
Het gaat om de jacht op de grote vinvissen en dwergwalvissen. Dierbeschermingsorganisatie Pro Wildlife is blij met de "zeer goede berichten". Volgens de organisatie is daarmee het leven van 209 vinvissen en 217 dwergwalvissen gered.

Jacht

De ontwikkelingen op IJsland staan in schril contrast met die in Japan. Daar varen de walvisvaarders volgende week voor het eerst in dertig jaar juist uit voor een commerciële jacht. Japan stapt per 1 juli uit de Internationale Walvisvaartcommissie (IWC) zodat het land de commerciële jacht op walvissen kan hervatten. Tot nu toe jaagde Japan wel op walvissen maar dan onder het mom van wetenschappelijk onderzoek.
Bron: ANP

Meer over:

walvisjacht
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.