Vroege Vogels

Geen verbetering uitstoot broeikasgassen

  •  
14-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
CO2_66.jpg
Het milieu in Nederland heeft vorig jaar geen verbetering laten zien. De uitstoot van broeikasgassen is vergeleken met 2012 praktisch gelijk gebleven, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
In de industrie en bij elektriciteitsbedrijven daalden de emissies, maar in de landbouw, de dienstverlening en bij huishoudens steeg de uitstoot van milieuvervuilende stoffen. De uitstoot van verzurende stoffen nam in 2013 volgens het statistiekbureau voor het eerst in jaren toe. Zowel het energieverbruik als het verbruik van leidingwater voor economische activiteiten bleef min of meer stabiel.
Volgens het CBS stegen de inkomsten uit milieubelastingen vorig jaar met 1,7 procent. De werkgelegenheid in de duurzame energiesector steeg fors, terwijl de werkgelegenheid voor Nederland als geheel afnam. Vooral activiteiten voor wind op zee, het installeren van zonnepanelen en werk op het gebied van elektrisch transport leveren steeds meer banen op, aldus het CBS.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.