Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.35 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.

VOLG ONS

Vroege Vogels

Geen olifantenritten meer bij Cambodjaans tempelcomplex

15 nov 2019
  •  
leestijd 1 minuut
olifantenrit World Animal Protection

Toeristen maken tijdens vakantie ritje op een olifant.

© World Animal Protection

Cambodja gaat olifantenritten verbieden bij de tempels van Angkor Wat. Het tempelcomplex bij de stad Siem Reap is erg populair onder toeristen, die daar graag rondjes rijden op de rug van een olifant. Verschillende dierenorganisaties en activisten uitten in het verleden kritiek op de olifantenritten.

"Ritjes met olifanten zijn er hier vanaf 2020 niet meer bij", zei een woordvoerder van tempelbeheerder Apsara Authority. "Olifanten gebruiken voor het verdienen van geld is niet meer gepast. De dieren zullen een natuurlijk leven gaan leiden." Apsara Authority zal de zorg van de olifanten op zich blijven nemen. De dieren blijven in de toekomst gewoon tussen de tempels door lopen.

In 2016 stierf een vrouwelijke olifant bij Angkor Wat nadat ze toeristen droeg in extreem warm weer. Het dier werd gevonden langs de weg.

Bron: ANP

Tags:

olifant

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.