Vroege Vogels

Geen kooikonijnen meer in Nederlandse supermarkten

  •  
20-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
Wild konijn

© Wild konijn, fotograaf: Jolanda Groeneveld

Vanaf vandaag, twintig december, is er geen kooikonijn meer te koop in Nederlandse supermarkten. De laatste twee supermarkten die het deze Kerst nog wel in hun winkels hadden liggen, Boon’s Markt en MCD, staken de verkoop. Dit twitterden zij gisteren aan Wakker Dier. Kooikonijnen leven met 14 tot 17 dieren per vierkante meter in kooien met draadgazen vloeren. Wakker Dier is erg tevreden dat alle supermarkten stoppen met de verkoop van kooikonijnen: “We gaan voor het eerst een kooikonijn-vrije Kerst tegemoet in de supermarkt.”

Diervriendelijker konijnenvlees

De meeste supermarkten waren eerder al gestopt met konijnenvlees of overgestapt op diervriendelijker konijnenvlees. De supers die konijn verkopen, hebben ‘park-konijn’ in hun winkels liggen. Deze konijnen leven met 13 dieren per vierkante meter. Door een open dak en plateaus is er wat ruimte om te huppelen. Daarnaast bestaat de vloer veelal uit kunststof matten in plaats van draadgaas. De moederkonijnen leven in het parksysteem nog wel individueel in kooien.

Eén Beter Leven ster

Albert Heijn introduceerde recent konijnenvlees met één ster van het Beter Leven keurmerk. Hierbij krijgen de konijnen meer ruimte en leven de moederkonijnen niet meer individueel in een kooi, maar in een groep.
Bron: Wakker Dier

Meer over:

supermarkt, konijn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.