Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Geen ivoorhandel meer via eBay

  •  
06-06-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_176584.jpg
Mensen die internationaal ivoor willen verhandelen kunnen vanaf eind deze maand niet meer terecht op de internationale veilingsite eBay. Het bedrijf reageert daarmee op een onderzoek van de dierenrechtenorganisatie IFAW. Dat wees uit dat de internationale illegale handel in ivoor voor een groot deel plaats heeft op het internet en ook via eBay.
De veilingsite wil ook voor nationale sites die ze beheert, zoals Marktplaats, nieuwe regels afkondigen. Het besluit van eBay gebeurt op het moment dat in Den Haag een grote VN-conferentie gaande is over de handel in bedreigde planten- en dierensoorten (Cites). Daar staat het tegengaan van de internationale illegale ivoorhandel hoog op de agenda.
IFAW is blij met het besluit omdat de zwarte handel via het internet omvangrijk is en omdat eBay een belangrijke plaats voor illegale handelaren.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.