Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

‘Geen handel in grijze roodstaartpapegaaien’

3 okt 2016
  •  
leestijd 1 minuten
kooi vogelkooi

© FreeImages.com/Moni Bee

Op de CITES top in Zuid-Afrika over handel in bedreigde dier- en plantsoorten is dit weekend besloten dat de handel in grijze roodstaartpapegaaien verboden wordt, ondanks enorme lobby van Zuid-Afrikaanse handelaren. Het gaat namelijk om een van de meest verhandelde vogels ter wereld.
Het oorspronkelijke leefgebied van de grijze roodstaartpapegaai besloeg ooit bijna drie miljoen vierkante kilometer, verspreid over een gebied dat loopt van West- naar Oost-Afrika. Uit onderzoek blijkt dat in Ghana alleen al de populatie sinds 1992 met meer dan 90 procent is afgenomen.
De grijze roodstaartpapegaai stond nog op Bijlage II van CITES, wat betekent dat er met vergunning in gehandeld mocht worden. Aangezien het landen maar niet lukt om de regels te handhaven en vanwege de enorme afname van de grijze roodstaart in het wild, was WNF voor dit voorstel.
Bron: WNF

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.