Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Geen gif in Eindhovens natuurgebied

  •  
10-06-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_111300.jpg
In een natuurgebied in de Eindhovense wijk Hanevoet is geen gif gevonden. Een gespecialiseerd bedrijf heeft vrijdag onderzoek gedaan in het gebied, maar niets aangetroffen. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente vrijdagavond bekendgemaakt.
De afgelopen weken zijn zes honden na een wandeling in het gebied ziek geworden. Vier dieren hebben het niet overleefd. Volgens de GGD en dierenartsen wees het ziektebeeld van de honden op vergiftiging.
Het bedrijf zocht vrijdag onder meer naar etensresten en kadavers van muizen en vogels. De gemeente hoopte dat als er gif zou worden gevonden, dat het onderzoek ook zou uitwijzen of er sprake was van kwade opzet. Eerder buurtonderzoek door de politie leverde niets op.
Het onderzoeksresultaat en het feit dat er geen nieuwe zieke honden zijn gemeld, zijn voor de gemeente aanleiding om het onderzoek stop te zetten. Wel blijft de politie de komende dagen alert in het gebied. Voor alle zekerheid wordt hondenbezitters aangeraden de hond aan de riem te houden.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.