Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Geen foie gras meer in Heerenveen

  •  
29-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Restaurants en cateraars in Heerenveen hebben afgesproken geen foie gras meer op het menu te zetten. Foie grass is vervette ganzen- of eendenlever, waarvoor de dieren worden gedwangvoederd. Dat meldde dierenrechtenorganisatie Wakker Dier donderdag.
Heerenveen is de eerste plaats in Nederland waar horecabedrijven hebben afgesproken de delicatesse niet meer te verkopen. Veertig restaurants en cateraars maakten die afspraak op initiatief van Wakker Dier, dat al langer wedijvert voor foie grass-loze menu's.
Het is in Nederland al langer verboden om foie grass te produceren, vanwege het leed dat de productie ervan veroorzaakt bij dieren. Het dwangvoederen veroorzaakt ademhalingsmoelilijkheden en verwondingen aan de slokdarm bij de vogels. De dieren worden bovendien in korte tijd zo vet dat allerlei andere gezondheidsproblemen ontstaan.
Eerder beloofden de hotelketens Mövenpick, Bilderberg en Carlton en grote bedrijven als KLM en de Bijenkorf al geen foie grass meer te serveren.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor