NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Gedumpte bontjassen voor vluchtelingen

16 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
fur_01.jpg
Dierenrechtenorganisatie PETA gaat bontjassen schenken aan vluchtelingen in Syrië en het kamp The Jungle in Calais, om ze de winter door te helpen. Het zijn bontjassen die mensen met gewetenswroeging bij PETA hebben ingeleverd.
Vluchtelingen
”PETA kan de nertsen, konijnen, honden en andere dieren die zijn gedood en van wie de vacht van hun lichaam is gerukt, niet terugbrengen. Maar we kunnen wel hulp bieden aan vluchtelingen die uit alle macht proberen te overleven", zegt de Britse PETA-directeur Mimi Bekhechi. Volgens haar zijn vluchtelingen de enige mensen die een geldig excuus hebben om bont te dragen.
De organisatie vraagt iedereen die nog bont in de kast heeft hangen de jas te schenken voor het goede doel. PETA gebruikt bontjassen ook wel bij antibont-demonstraties. De jassen worden dan overgoten met bloed.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.