Vroege Vogels

'Gebruik steun aan boer voor vergroening'

  •  
30-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boer.jpg
Een groep natuur- en milieuorganisaties wil 110 miljoen euro aan inkomenssteun voor boeren overhevelen naar een fonds voor plattelandsontwikkeling. Het moet de gemiddelde boer of tuinder zo'n 1.800 euro schelen. Dat schrijft de Volkskrant.
Vergroeningsprojecten
Natuurclubs waaronder Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Natuur en milieu en Milieudefensie komen maandag op een conferentie in Utrecht met dit voorstel. Ze willen dat er meer geld wordt gestoken in vergroeningsprojecten op het platteland zoals investeringen in schoner water en duurzamer stallen.
Inkomenssteun
Het voorstel is een aansporing aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken. Zij moet nog dit jaar aan Brussel laten weten hoe Nederland invulling wil geven aan het nieuwe Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. In Brussel ligt zo'n 735 miljoen aan inkomenssteun klaar, waarvan 15 procent (110 miljoen) voor plattelandsbeleid.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.